Thursday, May 31, 2012

Kisah hati

Assalamualaikum.... muncul kembali diri ini di blog ini.. Apa khabar anda semua arini? Arini diri ini nak luah perasaan ckit.. Siapa yang mengenali diri ini? diri ini garang ke? ganas ke? pe pun,nak gtau yg diri ini luaran memang nampak macam tu.. Tp,penyayang woo...hati dalam ni lembut..

Okay2..serius2.. Hari ini.. diri ini nak luahkan sikit.. benda yang touching la plak.. Ntah, bukan senang diri ini ingin membuat keputusan.. hati diri ini da la keras..macam batu.. Sudah lama terkunci..tiada siapa yang dapat membukanya.. mungkin belum temui kunci yang betul dan sesuai.. Tp,diri ini memang tidak mahu ambil tahu di mana kunci itu sekarang.. kerana matlamat hidup diri ini belum capai.. So,malas la diri ini nak fikir pasal tu,kan..
Tapi,tiba2 tanpa disedari.. Rumah hati ini telah diketuk oleh seseorang yang diri ini tidak kenal.. Asalnya diri ini tidak mahu membuka kerana diri ini tidak mengenali tetamu itu.. Tp,bila difikirkan dan mendapat nasihat orang lain, diri ini membenarkanlah tetamu itu masuk.. ye la,orang kata kita x boleh la sombong kan.. So,permulaan hanya memberi masuk untuk kenal siapakah dia ini yg dtg ke rumah hatiku? Apa hajat dia sebenar? hati ini risau kalau2 dia dtg nak buka pintu hati yg berada dalam rumah hati.. kerana pintu hati tu telah lama terkunci.. Tp,nama pun dtg rumah hati,mstilah nak ambil hati.haha~ pe2 je diri ini...Eh,boleh plak diri ini gelak tiba2.. Okay,serius2 balik...hehe..erm,tidak lama kemudian seorang lagi datang ketuk.. Diri ini terkejut kerana ada tetamu yang lain plak hadir.. Rupa2nya orang yang diri ini kenal..  Diri ini, nak x nak,berilah masuk juga sebab diri ini telah kenal. So,xpe la..masuk la dua2 dalam rumah hati tersebut.. Dua2 dtg dengan hajat yang sama.. Terkejut gak den... pe pun,x boleh salahkan mereka.. Mungkin telah sampai masa utk diri ini memikirkannya.. lgpun, hari2 diri ini berdoa supaya mendapat jodoh yang baik dan ikhlas menyayangi hati diri ini.. Malah,diri ini juga sentiasa menyuruh ibu diri ini mendoakan diri agar mendapat jodoh yang baik..
Erm,time tu,diri ini memang berjaga2.. kerana masing2 bertanyakan hati tersebut.. Sudah diri ini katakan bahawa pintu hati tersebut tiada siapa yang boleh buka lagi buat masa ini.. Diri ini pun layan la tetamu2 tersebut.. Tetamu yang memang diri kenal,biasa je la diri ini layan.. sebab da kenal..so,biasa je.. lgpun,dia memang kwn diri ini.. Tetamu yang sorg lagi, dia pun diri tgk sangat peramah dan tidak kekok dengan diri.. macam da kenal lama je dgn diri ini..So,diri ini tidak la kaku sangat.. masing2 sangat care tentang hati diri.. yang diri ini pulak,tidak mahu kisah pasal hati tersebut.. Klu boleh,nak biarkan ia terus kunci..
Tapi,tidak ku sangka..kunci salah seorang ada pada tetamu tadi.. Diri ini berasa sangat risau.. xkan la.. x mungkin je rasa.. Xkan kunci tersebut match dengan pintu hati diri.. Pada orang yang diri ini tidak kenal sebelum ini..Diri ini berdoa dan meminta petunjuk pada yang Esa..Adakah kunci sebenar ada pada org ini? Jika dia telah membukanya,memang dia ke yang layak mengambil hati tersebut? Diri ini pada waktu tersebut, berserah kepada Ilahi apa yang terbaik untuk diri ni.. Apa pun,terlalu cepat untuk diri ini beri hati tersebut pada tetamu tadi.. Adakah dia orang yg betul untuk membawa hati ini keluar dari rumah hati diri? Seikhlas mana dia boleh menjaga hati tersebut? Hati tersebut begitu sukar dijaga.. bukan sembarangan org dapat memahami hati diri itu.. perlukan kesabaran kerana hati tersebut ada impian dia..
Apa pula cerita tetamu yang ku kenal tadi.. mungkin hari ini dia tidak membawa kunci yang match dengan hati diri.. Tidak tahu la suatu hari nti akan ada kunci lain..Tp,buat masa ini hati tersebut mmg telah dijaga oleh tetamu tadi.. InsyaAllah,diri ini doakan tetamu tadi menjaga hati diri tersebut dengan baik jika tidak mahu hati tersebut pulang mengunci diri semula atau diambil orang lain..Pe pun, rumah hati ini tidak la tertutup.. sentiasa terbuka..dia tetap boleh datang untuk melawat diri ini.. walau pun pintu hati tersebut telah kosong kerana hati tersebut telah diambil orang lain.. Dia sentiasa menjadi sahabat terbaik diri ini selamanya..
Diri ini sentiasa mendoakan kebahagiaan dia..

Itulah cerita kisah hati diri ini.. Apa yang boleh dikatakan,hati dan perasaan tidak boleh dipaksa.. Diri ini sendiri juga tidak tahu bagaimana hati itu boleh terima tetamu tadi.. Tapi,even telah dapat membuka tidak semestinya dia boleh amek begitu sahaja.. Tp,dapat dilihat yang hati tersebut selesa bersama dengan tetamu tadi..Buat masa ini, diri ini membenarkan hati diri itu dijaga oleh tetamu tadi..Moga dia terus menjaga dan menjaga dengan baik. Moga ini adalah yang terbaik untuk hati diri ini..


       AMIN~  



Tuesday, May 22, 2012

Nak jadi networker?

Assalamualaikum.. Apa khabar sume ? Arini,xtau nak cerita apa.. 2 hari ni, sibuk siapkan  invitation card da siap.. untuk diedar kepada salon2 dan spa2.. boring plak arini.. Prospek pun xde..

Nah,sharing ckit.. 9 BOLA EMAS... mesti korg x tau kan..

1) Prospecting
2) Approach
3) Presenting
4) Closing/handling objection
5) Follow through
6) System
7) Bisnes triangle
8) Structure
9) Coaching

Ni la penting untuk jadi seorang networker.. kena la guna sume ni...Klu korg nak power, kuasai 9 bnda ni..confirm x heran punya siapa korg jumpa.. xtau nak share apa sebenarnya.. Tapi,diri ini tetap nak tulis.. so,tulis je la apa yang terfikir dalam minda..huhu

Nantilah.. ada masa, diri ini bagi tip-tip lagi.. xleh la bagi sume arini.. nanti nak tulis apa plak da abis sume reveal arini...kui3~

okay la,bye.. kang merepek2 je kang... jmpa lagi.. daaa

Sunday, May 20, 2012

FaCiaL TreatMent and Beauty SecRet ShaRinG

Assalamualaikum... Apa khabar anda semua? lama saya x jengah2 blog ni.. Sejak akhir2 ni x sempat je nak berblogging.. Last Sunday sibuk handle event.. Nama dia "Facial Treatment and Beauty Secret Sharing"..First time wat ni.. My position as pub and pro..hehe~ 2 minggu nak event mmg sgt penat.. Seminggu nak event da tabur flyers kt area Cheras sbb lokasi spa kteorg tu terletak kt Cheras,Bandar Tun Hussein Onn..Iaitu Zarraz Spa..Dgn mcm2 hal lain lagi dkt2 nak event..Dgn tempat x confirm..tarikh bertukar.. Then,last2 minutes tukar tempat plak.. Adeh,mmg pening dibuatnya diri ini..dan kwn2 yg memahami..Ada org2 tu.huu~ hanya kami je yg phm..ngee3~ tdo pun ntah pe2 je..dgn siapkan flyer dan video..



Sambil tu,tugas harian tetap xleh tinggal.. set appointment dgn client lain..Yg tu duty utama .. :) pe pun,video terpksa la tergendala sekejap..sbb kena focus on nak siapkan flyers yg asyik bertukar je.. Ntah la,no comment..so,sampai la skrg video tu tergendala..aiseh.. teruk2..x disiplin lngsung.. Kena ubah ni..(take note).hehe..

By the way, even mcm2 hal yang berlaku.. Alhamdulillah, segalanya berjalan lancar.. Participant yang hadir jugak berpuas hati.. Antara bnda yang participant dpt ketika itu adalah,facial treatment, skin scanning dan consultation drpd pakar beautician kami.. Terima kasih x terhingga kepada Pn.Ima Zara dan suami, Tuan Zulfaisal (mentor/ master trainer 69z) iaitu jutawan muda internet.. kerana support event kami.. sangat membantu.. InsyaALLAH,ada rezeki kami akan ulang semula event seperti in, malah lebih meriah lagi dan lebih baik daripada hari tersebut..

Excellent 69 Satu hati bersama master trainer Ahmad Zulfaisal dan isteri (beauty  consultant)



Banyak yang saya belajar daripada event tu.. Malah,siap jadi beautician skali..hehehe~ so,boleh la if anyone yang nak try facial or produk ni.. :)





Friday, May 11, 2012

Wah,LiMiTed EdiTioN...

                                                           Assalamualaikum... 


Alahmdulillah... dgn rezeki yang Allah beri kepadaku.. :)  Jualan semakin baik..sambutan produk sangat menggalakkan.. Ramai yang pakai,megalami perubahan.. cuma ada yang amek masa cikit la..Tp,sume nya berpuas hati dengn produk ini.. alhamdulillah.. Kita hanya berusaha..Apa2 pun,segalanya dengan izin Tuhan.. 


Okay,sempena Mother's Day ahad ni bersamaan 13 Mei 2012, ada promotion coupon voucher facial treatment & Beauty Secret Sharing bernilai RM350.. Bagi siapa2 yg membeli product dengan saya bermula arini,layak mendapat coupon tersebut dengan hrga RM70 SAHAJA.. Coupon valid pada 13 Mei 2012 sahaja..Tuntutan untuk selepas itu tidak diterima.. Kakitangan aesthetic4skin tidak layak menerima.. 


So,siapa yang berminat, boleh dapatkan segera dengan saya.. Berikan coupon ni pada org yg kita sayang..ibu,mama,umi, mak, isteri, mami, x ksh la apa saja panggilan..yang penting hargai pengorbanan mereka pada kita.. Xkan la, hadiah bernilai RM350 xleh nak bagi..sekali setahun... Klu biasa beri baju, jam, kek,belanja makan ke..kali ni tukar bg facial treatment pada mereka.. At least utk kecantikan diri mereka jugak. :) :)  Klu beli produk, tp x dpt nk pergi..leh bg coupon ni pada org lain.. So,xde la rugi.. at least,ada org da rasa mcm mana.. 


Selaki lagi, coupon ini valid hanya pada 13 Mei 2012 SAHAJA!! Jadi cepat..dptkan segera sementara masih ada 2 hari.. kerana coupon ni adalah limited kepada 30 org sahaja..Sekarang hanya tinggal 10 coupon sahaja.. 


Berminat,direct hubungi saya untuk tempahan seat..dengan deposit RM100 SAHAJA...











Monday, May 7, 2012

Mari Berblogging....weee

                                                                       Assalamualaikum..
Terasa sangat lama je tak upadate blogku ini..Busy la sangat kalah Perdana Menteri tu..Tp,mana tidaknya..PM ada PA dia yg bantu.. Kita ni mana la ada org nak manage..sendiri manage la.. Pe pun, xleh nak bandingkanlah antara kita dan dia. Ntah apa aku merepek ni..:) erm,nak cerita ni..Tiba2 excited plak.. Aktiviti hari ini..Start kul 9.30pagi smpai pukul 4ptg berada di Ampang..Attend Bengkel Power Online Business.. Siapa pergi,memang akan jadi power la..power rangers dalam Blog.hehe~ xde la..saje je..

Alhamdulillah..banyak ilmu yang diberikan oleh seorang blogger bernama Azhaan@cikgu Baba.. Malah turut x lupa jgak kepada Pn.Mastura (power emall).. caya la dorg.. Perkongsian mereka begitu bermanfaat kepada sesiapa yang ingin menjinakkan diri dalam dunia blogger ni.. Di sni, pelbagai golongan yang hadir dalam kelas blog tersebut.. Ada yang mempunyai bisnes sendiri tapi ingin go through online, ada yang baru nak start mengenali hati budi blog.. ada jgak yg sudah mmg ada blog,tp ingin mendalami lbh lanjut bidang ni..

So,daripada kelas ni..ku dpt jmpa bermcm2 org dengan reason masing2 menghadiri kelas blog ni.. Tp,yang utama untuk belajar bagaimana menjana pendapatan melalui blog.. Hrga pun berpatutan..RM50 sahaja.. Klu nak ikutkan kt luar lagi mahal..hehe~ Kelas pertama ni,mereka bagi semua org mengenali dulu hati budi untuk memulakan berblogging.. dari segi kekuatan mental dan fizikal..Ye la,bukan senang2 nak jadi blogger ni..lagi2 nak menjana pendapatan melalui blog. So,pelbagai tip yg diberi sebelum memulakan berblogging.. Kelas ari tu lbh kepada pengenalan.. apa yang kte inginkan daripada blog.. Next session semua yang hadir hari ni perlu bawa laptop untuk praktikal.. Fisrt class ni,dikira useful bg mereka yang ingin mengenal apa itu blog la.. Even, diri ini agak tahu.. tp, hari ini,diri ini belajar bagaimana untuk menjadi blogger yang proper dalam menjana income.. dapat la ilmu baru ckit...Diri ini berblogging sebenarnya hanya untuk suka2 je..

Now, bila mendengar cikgu Baba boleh collect 5 figure income hanya berblogging je,jadi teruja.. hari2 org order product dari beliau.. Ada la tip2 dia boleh sampai jadi cm2..Tu yg diri ini attend his class..Thanks Cikgu Baba.. Nak tau,kena attend sendiri la..Jom, next class.. Boleh blaja create dari awal..  :) :)