Tuesday, April 10, 2012

Penangan Aesthetic4skin la nie...

Assalamualaikum...
Selamat malam !! Arini sehari suntuk duduk depan PC je.. Sudah beberapa hari ini memang sangat sibuk dengan bisnes..x sempat langsung nak update blog ni..Target hari2 kena capai.. Since hari rabu,aku fikir sales je..Sperti kata mentor/master trainer 69z Ahmad Zulfaisal,nak berjaya kena jadi listener,then follower,seterusnya sales person yang bagus..then, last skali baru la boleh jadi leader yang bagus..Kalau tidak pandai menjual,macam mana..Nak berjaya memang ada step dia. Tp,bila da berjaya nanti baru kita tahu yang kenapa kita layak berjaya dan kalau x berjaya, kena tau dan tanya diri juga kenapa kita x berjaya dan x dapat..yang tu hanya diri kita yang tau jawapannya.. Amboi,tgk abis semua apa yang Tuan Zul cakap aku keluarkan..Nak wat cne,da dapat ilmu mesti nak luahkan..excited sangat tgk dia berckp..duplicakasi la tu..hehehe~ ckit2 belajar..Pe pun,alhamdulillah semlm..tamat sudah kelas SCS bersama Tuan Zulfaisal selama 12minggu.. Setiap hari isnin malam aku xde kt rumah sebab hadiri kelas ni la..Bukan pergi berfoya2 tau..Tp,sedih la jugak..sbb lps ni xde la dgr coaching drpd dia lagi.. Best giler kalau dgr dia bercakap. Tegas2 dia kdg2 bercampur kelakar dan sangat sempoi cara dia ckp.. Hati dia mmg kering.. Bukan senang nak jadi fighter macam dia. memang terbaik..Aku pun berazam la nak jadi JUTAWAN mcm dia..one day. DOAKAN aku ye..
Minggu ni aku kena jumpa 10 org..itu adalah tugasan sbg networker..Mcm kt sekolah gak,kena wat latihan yang cikgu bagi. Kt cni,sama jugak la..kena la buat keje mcm yang cikgu suruh. Cuma ni cikgu networking la.huhu~ So,Sepanjang 2-3 hari ini,aku sangat2 sibuk keluar jumpa client tidak kira sama ada online dan offline..smpai waktu mkn pun x rasa nak mkn..xde rasa lapar lngsung la..punya la nak capai target yang leader aku da bagi..dan yg aku da decide. So,nak xnak aku kena dptkan la. Klu target kecik pun xleh nak capai..xyah ckp la yag besar2.. Hidup aku sepanjang 5hari tu mmg x terurus je..smpai nak msak pun x smpt..kemas umah pun ala kadar je. sume akak sedara aku yg wat..Dia pun pening tgk aku..apa lah yg bdk ni wat..kui3..tp,jumaat la aku terrelax ckit sbb parents aku dtg cni.. pe pun,lps rindu aku kejap even jmpa mlm tu je.. Then,aku gtau sabtu dan ahad aku bz..ada keje..Aku slalu suh ibu dan ayanh aku doakan dan restui apa yg aku lakukan..

Pe pun,aku sangat bersyukur kerana dikurniakan seorang leader yang agak hebat lagi creative.. leader aku yang ni mmg sgt creative..ada je idea dia..kalau kata xtau nak wat,tipu la..dia siap da bagi tools lagi.. kata2 semangat xyah cite..sentiasa bg support dan positive dgn aku di samping berbekal formula yang abg aku bagi oleh mentor dia.. iaitu DECIDE+BELIEVE+FOCUS+ACTION=ACHIEVE.. leader aku yg ni pun..sntiasa remind aku psal ni..Dia tersangat2 banyak membantu.. bagi support habis2an kepada aku since aku start wat bisnes ni.. Tanpa dia,xtau la apa jadi pada aku. x sia2 aku join dengan dia.Toceh,Tuan Syahir..hehe~ Klu korg nak tahu,dalam 5hari start hari khamis 5/4/2012,aku TT 16org x termasuk yg aku da set x jadi dan cancel.Tp,itu sebenarnya x ckup banyak..Sepatutnya aku kena table talk sehari 4.so,klu 5hari 20table talk la. yg tu,baru betul2 mantap la.. Tp,alhamdulillah..dpt close 8org..tp,5org yg beli..Minggu ni ada la ckit income masyuk..yg penting berbaloi..Jom follow aku sape nak wat part time..yg penting kena ada 3S-sabar,sanngup,sacrifice..:)  

                                                                   Pe pun,bagi aku..org2 yang aku close tu semua niat aku nak tolong dorg..sebab pada aku product ni mmg bagus lagi2 aku da cuba..so,yakin dan believe dengan kehebatan produk ni.. Tp,biasalah orang..takut nak beli,risau kulit x sesuai la..sensitive la..ada yang kata mahal la..Padahal,kita nak tlg kulit dia..kalau x nak tlg diri sendiri kesiankan lah kulit tu..cuba dulu baru tau..x rugi pun.. bagi yang kata ala,saya x pakai la product2 ni..tp,cuba tnya balik..ramai x yang pakai?so,jual la pada yang nak pakai..beauty ma..ramai yang cari..Mcm org yg jual kete BMW la..dia duk cite2 kehebatan kete tu seolah2 dia pkai..cuba tanya dia pkai ke? sat lagi dia pun kata "x pakai pun"..so,apa beza dgn yang ni..yang penting nak wat duit,kan.. So,cerita pada org yang nak guna la..Betul x? hehehe... 

Ni la..antara testimoni produk Aesthetic4skin





Amboi...panjang lebar plak aku bercerita arini.. terexcited plak..Da,da..igat target minggu ni..blm capai lagi.okay,kwn2...nak start semula keje..call client pun x abis lg tadi..ni,rehat kjp la..
Nway,nanti aku update lagi.. Doakan aku capai income 5angka minggu ni..Ameen~ 




No comments:

Post a Comment