Sunday, March 25, 2012

Serangan yang x abis lagi..

Asssalamualaikum..

I'm back.. Apa khabar? anda sihat x? Saya jadi semakin kurang sihat..wrghhhh...selesema ku dan batuk ku semakin teruk.. Da jumpa doktor? Baru jumpa semalam setelah seminggu seperti ini.. Eh,mana la korg nmpk aku macam mana kan.hehe~ maksudku. selesema dan batuk je x baik2..smpai suara pun da mcm rock..kasar beb..sape pernah ckp ngn aku tau la.haha~ 

Sebenarnya..aku ni jenis pemalas nak pergi jumpa doktor.. Selagi aku rasa bole tahan dan ubat sendiri,x perlu jumpa doktor..cewah, aku plak yang nk jadi doktor..hehehe~ Bukan apa,aku ni x suka nak makan2 ubat ni..Ntah penyakit apa la malas nk makan ubat. Tp,sape x sayang diri..sayang la.. Cuma 2 la aku.. org kata aku ni degil.. Erm,betul la tu. But, then..semalam sebab da 3hari selesema aku sentiasa ada bercmpur darah dan kahak aku pun sangat pekat dan kdg2 smpai ada darah jugak 2 la yg menakutkan aku.. Tonsil pun rasa cm bengkak je.. suara pun ilang2 dgn makan pun x lalu.. da berhari kurang selera makan.. Da la aku ni bdn cepat turun.. Klu x mkn mmg cpt susut la..hmm.. pe pun,alhamdulillah..doktor bgtau aku yang aku terhindar dari penyakit kronik la yang penting. paru2 pun ok.. cuma 2 la,saluran kapilari darah yg halus2 kt dgn bhg hidung aku 2, pecah sbb panas sgt disebabkan keadaan. pastu,maybe gosok hidung kuat sgt dan hembus kuat sgt. Lagi satu, ntah apa la nama aku x ingat nama scientific plak 2 kan..hee~ doktor kata 2 dr hidung gak..


Bahagian yang bertanda bulat itulah,antara kapilari darah halus2 ada yg pecah doktor ckp.. Dia bgtau upper respiratory..Then, yg arrow tu kering menyebabkan suara aku pecah..so kena lembapkan bahagian tersebut. cewah,da macam kelas perubatan plak aku ni..hahaha~ tu la,dlu cita-cita nak jadi doktor..tp,x kesampaian.. explain balik dari apa yg doktor bgtau je la..hee.. nsb baik la bukan bnda len..Risau gak aku,dulu pernah smpai x-ray dan ambil darah. Result,ESR aku tinggi dan dikira ada penyakit kronik. time 2 doktor kata awk ni da kena ckit jangkitan kuman pada paru-paru.. siap nk bawak aku pergi hospital da. Tp,aku je yg x nak..gtau doktor sabar dulu.. bg ubat apa yg ptot dulu dan balik tu terus aku ambil usana skali.. Aku plak nak jadi doktor kt c2..Tu org kata,aku ni mmg degil. degil bertempat la. :)  alhamdulillah,pas seminggu check balik..da clear.ameen.. doktor pun terkejut,sbb dia kata biasanya susah ESR nak turun. Tp,alhamdulillah..kuasa Tuhan,kita usaha je. Waktu tu gak,first time dpt MC 2 hari.
TP,aku ni jenis degil,kan..sakit2 pun keluar gak. Bagi MC,sehari je duk bilik.. Malam 2 da kuar.huu~

Sama la skrg ni,x padan dgn sakit..still gak pergi jmpa client. X jumpa pun, call or by sms or online.. Ntah,aku ni mmg x reti la nak duk diam.. Ada je keje aku nak wat.. X kira dpt ke x,yang pasti pada aku,wat je dulu.. 2 la bnda yang da diajarpada aku.. Rasa da immune dlm diri ni.. Klu aku x wat, abis lah aku.. So,selagi larat, berdaya dan mampu..teruskan wat.. Melainkan da x boleh sangat2..kan baru la rest kejap. itu pun, x leh lama2.. Risau je rasa.

Okay, nak selitkan ini statement untuk hari ini..hehe~



Alamak,ni aku nak g wat dulu mcm apa yg doktor nasihat.. wapkan hidung dgn air panas dan hembus melalui mulut. Bnda ni untuk lembapkan semula tempat yang kering sperti aku tunjuk dlm rajah 2.hehe~ Nsb baik x smpai yg ke bwh tu doktor ckp..Klu da ke bwh,itu da teruk la. 
InsyaAllah,aku akn jaga diriku ini baik2.. 
 Nway, doakan aku cepat sihat ye..
Wasssalam utk hari ini. c daaaaa~

Friday, March 23, 2012

22 March 2012

This is the latest result from my account.. on 20 March 2012
Total income USD179.. boleh la sape nk bagi kan.. rajin ckit dapatlah lebih. Rajin lagi banyak, dapat pun lagi banyak la..:)


Ini je la aku nk update untuk hari ini..
xde idea.. tgh chat sebenarnya nie..
 ntah la..balik dari kenduri kahwin sepupu aku kt Bidor perak, trus batuk2 dan selesema
nak kata penat,wat apa je.. semua catering.. just bagi bunga telur, gift dan layan2 org je la..
kemas2 biasa la kan.. bukan masak apa pun..huu
ntah la,nak sakit nk wat cne kan..smpai mak,adik,makcik2 aku dan sepupu aku kt kampung pun dorg kata balik muar sume demam..pelik2.. igat aku je kt kl ni je demam..dorg pun sama gak rupanya..

Erm...tp,tba2 bila ckp pasal mak..semalam mak call..time 2 aku kt cc..laptop aku punya wayar problem..so,xleh nk on laptop..so,aku konon nk wat sponsoring..tp,xde jadi..so,g la cc.. tgh2 on9,mak call.. dia tanya" tgh wat pe 2?" aku pun ckp la tgh on9 ni..check email sume.. Tp,time 2 la..tiba2 aku rasa rindu sangat kt ibu..dia kata "boring x wat pe2..duk kt umah ni..xde teman nk borak..tu yg ibu call." time tu pukul 6ptg x clap..
aku trasa sedih sangat dan klu dia ada depan aku,rasa nak peluk2 je dia.. aku rasa bersalah dan kesian kt ibu..msti dia tertunggu2 bila la aku nk balik sana. Dia msti fikir apalah yg anak dia wat kt cni..keje pun xde lagi.. duk sibuk ngan bisnes.. 
Igatkan baru abis study,,duk la umah ke..teman ibu..tp,aku balik kejap je slalunya..:( 
Memang ada rasa serba salah dengan dia..setiap hari fikirkan dia.. smpai aku x tau nak ckp cmne yg aku tgh berusaha.. apa pun,aku msti make her proud with me one day.. cuma,kdg2 aku ni je yg x gunakan betul2 masa..
Biasa la..aku ni dlu...mmg tmpt dia nk wat apa2..klu difikirkan,igat aku x rindu ke nk bersama2 ngn dia.. habiskan masa bersama dia..pergi berjalan,berborak..masak sama2 kt dapur..gurau senda.. aku rindu sume tu bersama ibuku tersayang..dia la segala2nya.. tempat aku mengadu segala msalah.. ibuuuuu...maafkan fiqa.
Dalam hatiku berkata,satu hari nanti akan ku tunaikan hasrat ibu.. berkatilah anakmu ini.. aku msti cuba ubah attitude,jadi lbh kuat..xleh main2..aku da berjanji..kena tunaikan..Kalau tidak,wat pe aku berada di sini.. lebih baik duk umah je kt kampung..senang lenang..

pe pun, insyaAllah..akhir bulan ni..aku akan balik..Last pesanan dia call tu "jaga diri baik2,jgn kuar sorg2 mlm2 bahaya. skrg mcm2 jadi..assalamualaikum".. aku pula berkata" baiklah,ibu..doakan anak ibu sntiasa selamat..insyaAllah..ibu pun jaga diri.apa2 bgtau pika. Pika sntiasa rindu pada ibu kt sana.Nti la pika balik,akn luangkan masa bersama ibu". aku terasa nak menangis time 2.. nsb baik la kt luar..so cover la jugak kan..malu la,tba2 nangis kt situ..apa plak org kata.. Then,aku pun berjalan balik ke rumah..sbb mlm 2 aku ada nak jmpa client kt shah alam..


Okay.....itu saja utk hari ini~ c u da..

Tuesday, March 20, 2012

nasib2..

Resume,oh resume..

Arini last day baru la sibuk2 nk pegi pos resume ke FELCRA..ari 2 xnak settlekan dlu sebelum balik.. mana la aku nk tau kan..mulanya nak suh je akak sedara aku tlg dptkan cop,tp terlupa plak aku yg dia bukan keje government.huhu~  So,nk suh la akak dia,tp bila masa plak nk bagi kan..last2 tawakal je la..anta isnin. balik ahad..so,ada masa smpai rabu nk anta. walau apa pun,harapan tnggal harapan je la.. x sempat pun.. semalam, isnin baru aku balik dari Perak.. gara-gara kesiankan akak sedara aku nk drive sorg2 balik isnin..sbb sume balik ahad. Tp,baru aku sedar yang 20hb hari selasa,bukannya rabu.. arinila tarikh tutupnya..adeh.. macam mana nk wat ni.. pagi kul 10 nk jmpa budak kt uia dan sblm 2 aku bercadang nk singgah la balai polis je minta cop. Tp,adik cousin aku kata apa."akak,balai polis sini x leh,kena g ampang"..adeh..sabau je dgr.

da tu,aku x tau nak pegi mana..so,aku kata better try g skolah aku la..aku pun suruh la adik sedara aku ni pegi anta aku ke skolah tu dlu. Then,now terpksa gtau anak buah aku kt uia 2 yg aku dtg lewat ckit..ada hal nk uruskan.. Aku pun bergegas la pegi skolah,smpai je dtg kt office skolah tu,kerani 2 kata kena tnggal dlu dan bagi salinan yang original sekali..pergh..mana la aku bawak. pas2, nak suh tnggal dlu,esk baru boleh nak amek. agak la..mmg x dan la cmni kan.. last2 aku,kata "xpe la,kak..terima kasih" dalam hati aku berkata,"apalah kedekut sangat smpai nk gak suh bg yg ori skali.."akak ni kan saje je..sblm ni aku mntk xde pun nak bg ori2.. Then,adik sedara aku kata time dia pegi ari 2 org laki..dia bg je..xde pun,byk kerenah kata x boleh la. ni lagi sakit ati aku dgrnya.. menyirap je darah aku... Ni la perempuan mmg mcm2 hal..payah betul.. geram betul aku time 2..

last2,aku kata xpe la..anta je akak kt lrt setiawangsa..try mntk kt uia.kot2 bole ke kan..smpai2 je uia da kul 12lbh..org da kuar lunch plak..nak,kena tnggu kul 2pm. Kul 2pm plak,aku ada appointment dgn client dkt Ampang Park. So,aku jmpa la anak buah aku dlu smpai 1pm lebih.. abis chit chat sume..dia pun da paham,aku pun gerak la konon tnggu bas..Last2 skali,da lmbt sgt,aku tahan je teksi.. yg penting aku smpai ke destinasi.. igat dia da ada la dkt lrt setiawangsa 2..rupa2nya dia plak ada kt uia. sabau je aku..beriya la aku naik teksi risau lambat..last2 aku terus je g ke ampang park (McD)
nsb baik la client aku ni bagus..Aku smpai dia baru 5 min sampai.. siap da belikan aku air dlu lg.haha~ 
Nak kata kt cni..memang harapan tinggal harapan je la nak apply kt FELCRA tu.. nmpknya mmg xde rezekia aku nak apply kt c2..hmmm

Tp,balik je umah ptg 2..subhanallah...tgh aku on9..aku da trasa bdn mcm x chat..da rasa panas je.. Nk demam je nie..then,slps mendgr khidmat nasihat drpd nurse aku(cousin) mandi.. Aku pun terus mandi..tp,mmg menggigil2 la time mandi tu..lps mandi je,mmg rasa segar. Pas2,bdn makin panas..then,aku letak kain basah kt kepala..kering je,basahkan lg..mmg cpt kering la..Then,cari2 ubat..mkn biskut sekeping,then telan 2 bji ubat demam..padahal,aku la org yg plg susah nk mkn ubat klu sakit. Ni,mmg btol2 terdesak..time 2,aku mmg x da xleh nak fikir apa2 langsung..otak jam. tdo je..dgn trasa haba yg sgt kuat seluruh bdn aku.. lelapkan mata je la..Smpai aku call akak sedara aku tlg belikan aku bihun sup..aku rasa nak mkn sup panas..

Aku sedar2 je,akak da balik dan suh aku mkn..bgn je,ada lla berpeluh ckit..mkn sup rasa lega ckit. then,tdur smpai pagi..bgn2 alhamdulillah..demam da ok. cuma tekak sangat sakit dan selesema je la..yg penting da x demam dan aku bole bgn..alhamdulillah..


~Jom berprospecting~

Wednesday, March 7, 2012

Wah???

INVESTMENT DALAM FOREX DAN GOLD?
dalam fastrade..
Di bawah naungan YDC

Ini apa yang ku dapat hari ini.. My fastrade income statement.. 
dapatlah..USD108.50 baru seminggu..Boleh la.. Aku invest x banyak. huu~Yang penting da balik modal. 


Hari2 dapat profit depend on bape kita invest. 

Di bawah,adalah pakej2 yang ditawarkan:


Tapi, apa benda nya fastrade dan YDC ni?apa bezanya..

Fastrade- short term investment selama 60hari dengan kadar profit hari2 mengikut pakej yang ditawarkan
 YDC plak adalah kelab.. sebuah kelab anak muda yang berfikiran dinamik, mempunyai minda yang creative dan inovatif dalam mengejar misi dan visi iaitu mengimpikan sebuah kelab yang mempunyai KEBEBASAN MASA dan KEBEBASAN KEWANGAN bagi setiap ahli-ahlinya dalam usia di bawah 30tahun. Pergh..dasyhat2.. 

Leader2 dalam YDC semuanya hebat2.. Mereka telah mendapat ilmu dan didikan direct dengan seorang mentor iaitu Master Pres..
Master adalah seorang yg pernah berjaya dalam dunia networking dan kini bergelar JUTAWAN MUDA. Malah digelar sebagai YOUNGEST MASTER IN THE WORLD kerana credibility yang ada pada beliau iaitu telah melahirkan ramai master leader di bawah jaringannya menjadi sama sepertinya. Ilmunya sangat tinggi dan luas hanya bermain dengan minda. :)

Interested, you can PM me. 
SMS/Call: 0133536145

Tuesday, March 6, 2012

My dream Car

 Kereta idamanku...

Tahu x apa nama kereta ni?? Kenal x mana kereta ni? hehe..
 Oh,Hyundai Veloster.. my dream car after honda and BMW..huu~
 dream bukan main lagi..tp, belum2 dpt lagi.. bawak kereta pun ntah pe2 lagi..haha
dulu,beriya amek lesen kereta sebab semata-mata nak beli kereta sendri nanti.. Alik2,da pass lesen..x bawak langsung pun.ish3.. abis 2,nk bawak cne kan..kereta pun xde.

Bila balik kampung, nk suh ayah ajar..mcm2 alasan..Yg di pernah bg aku reverse dan masuk parking je..hmm
Bila la aku nak mahir..sape la bole ajar aku,kan.. Eager nk bawak 2 ada. tp,bila org duk downkan kita,jadi xde semangat..2 yg geram 2..

Walau apa pun,aku akan dapatkan kereta Hyundai Veloster ni tahun ni jugak..x kira....hoho~ semangat betul ni.. Btw, kereta ni blm ada kt cni lagi..
kereta ni sebenarnya inspire daripada cerita..Klu sapa dpt teka,mmg terer la korg..memang ikuti cerita2 dia..hehehe~





NANTIKAN..AKAN KU BELI KAMU HYUNDAI VELOSTER!!! muah3..

next challenge!!

Assalamualaikum wbt.

Ingatkan seglanya da abis... rupa2nya aku masih ada hutang keje lg dgn my lecturer. hehe~ tanggungjawab harus ditanggung. :) Apa yang aku mulakan,so kenalah habiskan.. Now selepas selesai fyp dan bersenang-lenang di rumah selama 2 weeks.. Now,i need to start thinking of doing the research project.. the title is NFC..
but, this NFC not related to National Feedlot Corporation. Hope jangan salah paham k.hehehe~
kebetulan guna short-form sama plak. ish2..sabau ja.
NFC = Near Field Communication.. iaitu satu teknologi baru yang advance lg dari Bluetooth untuk share information dan upgrade ckit dari RFID..

Apa yang best.. function dia sgt senang just touch je information pada smart poster.
Pening2 berminggu wat.. konon je. Mana x siap.. buat pun bertangguh..ish3
teruk2 aku nie.. Sebenarnye, klu kaji betul2 topik ni serius menarik.
Mana ada lg dekat Malaysia nie.. Klu oversea xyah ckp la kan..hee~ Tp,pe pun bnda ni mmg sgt baru. So,mmg excited la klu jadi.


Samsung Galaxy Nexus yang menjadi research project for NFC. Beli sehari sebelum exhibition IRIIE.huu
Phone ini antara yang ada NFC chip. :)
bole la beli.. 2099 tanpa contract kt lowyat..huu..promote2 plak

Antara smart poster yang digunakan time exhibition. Ada 6semuanya:






Application yang kteorg guna boleh guna untuk android sahaja. harap maklum. Setakat ni masih belum develop yang sendiri.. hanya guna application dalam phone gak. So,sape2 yang guna phone android dan ada NFC bole la download application 2..Tp,kena ada NFC tag gak. Klu x, nak touch pada apa kan..huhu~ btw, smart poster yg ada NFC tag blm ada di Malaysia. NFC Tag 2 la yg membuat kita bole berhubung dgn NFC phone. :)

Pe pun, masuk research dlm IRIIE ni mmg pengalaman.. Ni,first time aku join. Terasa best gak sebenarnya bila berada di situ.. Terutama kalau paper kita menang GOLD..mmg hebat. :)
Nway, alhamdulillah..paper kami menang silver. Credit to Dr.Media(my lecturer) dan Aisyah my friend yang sangat2 komited.. Excellent dorg!! Luv them.. Alahai,lupa nk amek gmbr silver yg kteorg dpt.huu~

Tp,apa yang ku x sangka adalah bila time MOSTI dtg kt tempat kteorg. Time 2la mdm dan aisyah hilang..Terpinga-pinga aku dibuatnya nk present depan MOSTI tu.. Nak xnk present gak la. berdebar-debar jantung aku ni.. Hanya Tuhan yg tahu time 2..Tp,aku dpt rasakan yg dia perasan aku ni cuak. So,die wat lawak2 plak dan mesra sgt ngn aku..haha~ pengalaman2... Alamak,xde gmbr plak..rugi2. So,hanya aku je la yg tau.hehe..xpe la,saje je.

IRIIE poster

Then,2 hari pas2.siapkan draft research paper pulak utk IEEE conference..pulun habis2an la aku menyiapkan.. madam nk on Saturday.  Ntah apa la yg aku tulis dlm paper 2.. Madam, I'am sorry for any shortcomings ;) I love Dr. Media Anugerah Ayu.. really respect on her.



~FINISH EVERYTHING~






Friday, March 2, 2012

TIPS HIDUP LUAR BIASA- DR AZIZAN OSMAN


Today, only this i want to share with everyone.. Hayatilah setiap makna yang disampaikan beliau.. :) Once anda  lihat, anda akan terasa satu aura yang positif.. Ini adalah salah satu video yang memberi inspirasi kepada saya dan never give up dalam melakukan apa sahaja. Sentiasa menampakkan diri kita luar biasa.. Bukan sahaja dalam pelajaran malah bisnes. Sentiasa membuat saya untuk challenge diri sendiri..

Minda memang memainkan peranan penting..Ia adalah segala2nya. Semuanya bermula dengan minda kita. Kalau minda awal-awal kata x boleh,memang x boleh la jawapannya. Tp,bila minda sudah positif, ia ibarat kita yang control dunia nie. Ia seperti ada tarikan ke arah kita.. Itu yang dikatakan Law of attraction. Mindanya juga seperti satu system.. Kita yang create die.. sampai betul-betul jadi sebati dengan kita. Then, ia akn jadi automatic psebab ia da jadi tabiat dan rutin.. -pesanan from my mentor- :)

pe pun,sekarang saya masih belum smpai ke tahap itu.. Sedang ke arah tersebut.
JADILAH ORANG YANG LUAR BIASA..



Tamat sudah..

Alhamdulillah...segalanya sudah selesai..ameen~ Sepanjang busy ngn FYP,project dan uruskan bisnes..smpai x smpat lngsung nk menulis.. hari ni,br la ada masa terluang.. Tba2 trasa nk bukak blog yg da lama x tgk nie..hoho~ Secara officialnya tamat la sudah degree aku di University Islam Antarabangsa Malaysia ini.. 2 hari beturut2 mengemas barang..Pergh,sakit2 badan aku.. pe pun, sem akhir nie betol2 mencabar hidupku..
dengan pelbagai dugaan yg menimpa..Bkn sekadar FYP je. Hanya Allah yg Maha Mengetahui apa yg aku lalui~ sesungguhnya apa yg aku hadapi adalah ujian dan dugaan daripadaNya.. Bersyukur sgt2 kerana aku mampu bertahan sehingga ke tahap ini.. Apa pun mmg perlukan kekuatan mental, rohani dan jasmani.. Aku terasa betul2 superb.. apa yg superb pun xtau..haha~ Pe pun tetap bangga dengan diri sendiri.. even xde la hebat mana aku ni pun.. weeeee~

yang penting aku dapat habiskan project aku dengan hasil usaha sendiri. Tapi ada sedikit terkilan sebab certain requirement yg expected from my advisor aku x dapat fulfill sehingga sampai di saat akhir untuk present. Aku sangat2 terkilan rasa macam nak suh tambah masa lagi je untuk aku cuba dapatkan.. Aku ni jenis yang bila da wat sesuatu mmg akan focus betul2 dan bila x dapat, mmg rasa geram dan x puas ati selagi x dapat. So,walau mcm mana aku mesti nak dapatkan jugak.. Bila x dapat,mmg rasa sakit ati dengan diri sendiri la kan.. pe pun, sume 2 da lepas.. Presentation aku pun da dinilai oleh advisor dan client yang nk guna system ni.. So,kami present je la apa yang ada. Aku tahu, nak dapat A mmg totally da tiada harapan.. Harapan tinggal harapan..Aku siap da aim dan target yang aku mesti dapat walau mcm mana. Tp,punah harapan..semua 2 hnya angan-angan je.. Pe pun, thanks to my partner yang banyak sokong walaupun kadang2 ada bnda yang aku dan die ada perselisihan pendapat. Biasalah bila dalam keadaan masing-masing tertekan. Pe pun, that's normal.. pada aku we are great time 2..haha~ kelakar pun ada bila ingat kembali..

Now, officially tamat my degree~ yeah.. Bgaimana nasibku seterusnya?? keje? life?
 sama2 doakan.. to be continue..hehe..


FYP oh FYP...

Assalamualaikum wbt..

Wah,terasa lama sangat2 x menulis kt blog nie...Setelah sekian lama sejak aku start wat FYP xde masa langsung nak menulis.. Tambah busy dengan bisnes.. Duk kuar pergi jumpa prospek, balik wat keje..stay up smpai pagi mengadap coding je..huhu~ 2 la rutin harian aku. 2 pun bila da rasa kesuntukan masa.. biasalah,da saat2 genting baru la nampak flow nk wat.
Awl2 dulu, duk blur2 pas2 duk sibuk ngn berbisnes je.. Nak wat cne, 2 la sumber kewangan aku untuk tampung perbelanjaan sepanjang semester aku. Hidup aku memang x fikir lain selain nak capai impian aku.. 2 sebabnya sampai sekarang xde bf.haha~ ntah,aku rasa ada bf ni nanti wat pening je. Sebenarnya aku yang risau xleh nak bagi comitment. hee..Ni pun,hanya study dan bisnes da penuh masa aku. Ni nk tambah lg satu bnda. Lgpun, aku x nak wat sape2 sakit hati sebab aku. Bukan senang nak dapat lelaki yang betul2 paham apa yg kita wat. Pada aku, skrg biarlah aku focus pada apa yg aku inginkan.. Nanti bila sampai masanya InsyaAllah ada la jodoh aku.. Aik,asal tetiba cite pasal ni plak..adoi.... apdahal,aku nak cakap bnda len. Ni da merewang ke lain plak. wahahaha~ malu plak rasa. ok,let's it be kejap.hehehe

Erm, pe pun...aku mmg x sangka akhirnya da nak tamat pembelajaran aku di UIA selama 4tahun..wuuu~ Tamat dengan sehelai kertas yang xtau boleh bawa aku ke mana.  :)

Nway, thanks sangat2 apda sepervisor aku yang memberi semangat yang kuat kepada kami. Beliau begitu prihatin.. kecik bukan sebarang kecik, tp seorang yang penuh motivated. Sentiasa give support, walaupun pada ketika kami kesuntukan masa. Dia kata "you all can do it and finish it". On that time, my believe very strong..mkn dan tdo ntah x kisah..dalam mind ni hanya fikir nak siapkan dan bagi jadi. Pe pun,ada je certain requirement yang x dapat fulfill.. Perjuangan kami, sehingga ke titik akhir pagi jam 8.30am, 18Jan 2012 di mana waktu present kami pada jam 10.30am.. Itulah tarikh sejarah..