Wednesday, November 16, 2011

Apakah?


Assalamualaikum...terasa lama sangat2 x update cerita...sejak akhir2 ni sangat busy
dan xde yang menarik pun nak cite..Tp,nak cite pun mmg xde masa..
Sibuk menyiapkan report la,project paper la..tp,msalahnya smpai arini pun x siap2 lg.haha~
bole x cm2..adeh..apa la msalahku ini..Yang penting jgn tiru sikap yg x baik ini.:)

Apa yang aku nak cite sbrnye ni arini ye..duk merapu plak tgh2 mlm2 nie..hoho~
Ni,baru balik dr biz presentation..

Banyak bnda gak la yg aku belajar arini..setiap ari aku akn dapat ilmu baru..tp,klu x guna x bermakna gak..membazir je..So,nama pun ilmu,then kita kena la share2 kan.X baik kedekut ngn org..apa la kita dapat, kalau kedekut ilmu kan..x dapat pe pun..

Erm,sebelum 2 korg prasan x cne tahap kesedaran rakyat M'sia terhadap kesihatan? Tau x,dalam dunia M'sia dirank negara ke-8 punyai masalah kesihatan yg teruk..dan kadarnya semakin meningkat.Klu dlm Asia,M'sia menduduki tempat pertama..so,kita patut bangga la sebab menjadi johan dalam ini tanpa perlu bertanding..btol ke cm? fikir2 kan la..pada saya,rasa takut pun ada.menunjukkan betapa teruknya gaya hidup pemakanan rakyat M'sia sekarang..kadar peningkatan pesakit kencing manis meningkat 100%..terkejut x terkejut punya dasyhat org-org M'sia ni punya gaya hidup..Kalau no 1 dalam sukan SEA or sukan Olimpik ke xpe gak..Nape la bole jadi begini..subhanallah..

Tapi, masih x sedar2 lagi..agaknya nk supaya jadi no 1 dalam dunia ke..Biar terkenal,kan..Apa la nk jadi..So,kita skrg ni perlulah ambil kesedaran tersebut..Control pemakanan..Bukan xleh makan.. Tp,berpada-pada la.. Walau bagaimana pun, akui kita x boleh lari dr sume makanan2 tersebut..fast food terlalu byk,restoran2,kedai2 mkn berlambak2 sana cni..Kita nk apa saja mmg sgt mudah..Tp,kita xpernah fkir psal diri kita..sbb apa? sbb kita x nmpk..Tp,bila da kena,smpai kena amek ubat,cucuk sana cni..br la nk jaga la.Nk mkn vitamin 2 la ini la..Time 2 da terlambat.Tp,ada juga yg masih x serik,amek jgak..
yg 2 mmg sendiri cari penyakit la..tp,sape yg da sedar bgus la.bole la nak selamatkan lagi supaya tidak trus teruk,kan..pe pun,org sbrnye salah phm..kebanyakan yg kita dgr mati akibat kencing manis/
darah tinggi sbnrnye bkn sbb 2,tp sbb komplikasi drpd penyakit mereka.Hal ini kenapa?kerana bila da kena satu,die akan berjangkit pada yg lain spt jantung, buah pinggang dan setrusnya 2 yg bole jadi maut.

So,nak x nk skrg kita mmg kena amek mknn yg mengandungi alkali yg bole membntu jaga kesihatan kita..bnda ni da jadi keperluan kita hari ini kerana apa?kerana kita x bole lari dgn mknn yg kita suka..btol x?
Korg tau x, penyakit2 yg anda hadapi skrg ni disebabkan asid yg byk dlm bdn?septotnya kita perlu amek 80% alkali dan 20% sja asid utk keperluan bdn kita..Tp,msalah kita sekarang da terbalik.. 80% drpd mknn kita amek adalah asid,hnya 20% sja alkali..tp,kita xpernah sedar sume 2 btol x? So,di sini..ada 1 product yang telah disyorkan iaitu nama "alkalete" yg dapat membantu kita dalam mengurangkan asid dalam bdn kita..apa yg dikatakan bgusnya product alkalete ni?product nie, die membantu mengalkalikan mknn yg mengandungi asid berlebihan..bagaimana caranya?dengan mencampurkan alkalete ni pada minuman/makanan kita..So,dengan ini..kita nak mkn apa saja selamat kerana alkalete td da hilangkan asid dlm mknn dan minuman kita..pe pun, rasa dan warna tetap sama..sedikit pun x berubah.klu korg nak tau,product alkalete ni bole mengurangkan kadar asidnya sehingga 90% dan bertahan selama 7 hari. Itu baru sebiji..Then,pasni korg nak mkn apa mkn la..dengan adanya "alkalete"..Bg yg masih x tiada penyakit plak,better jaga drpd sekarang..guna la "alkalete" sblm anda menyesal dan menjadi spt org2 yg sudah berpenyakit. 

Selain 2 juga, product alkalete ni membantu mereka yg ingin mengurangkan berat bdn..Another product, "truth"..minuman ni best..sdap dimnum dan selamat..ia mengandungi pelbagai buah-buahan antaranya acai berry, goji berry, buah delima, malah resevatrol bserta dgn probiotik, vitamin c dan extract daun teh putih..tanpa pengawet, pewarna dan perasa tiruan..perasa citrus tapi dimaniskan dgn Stevia.
so,bgus ukt pnghadaman, mereka yg ada gastrik..sistem imun..Antara len, "Fun"..this is good for athelete people.Fungsi die mcm 100plus..give energy..:) pasni, ad lg product yg lg best..iaitu "Yes" product kurangkan berat bdn..tanpa perlu diet, bole turun 5kg dlm masa seminggu..ini sgt menarik kan dgr? saya sndri pun br dgr da tertarik..sape xnk kan,bole mkn apa saja tnpa perlu diet...diet apa 2?xpe nti bila da launch die kita sama2 dgr ea..saya pun teruja nak tau nie..hehe

Inilah apa yg saya nk share ngn korg arini...yg sy dgr.Aku pun tertarik dgr..so,skrg stakat ni bg ayah dan atok mkn.Ayah skrg da x sakit ulu hati, lepas je mkn "alkalete" nie..klu x,sblm ni..asyik sakit je smpai xleh tdo pnya perit sakit..kdg2 smpai berhari gak.nak mkn pun xde selera.2 mksdnya sbb die ada msalah penghadaman..skrg mkn pun da ok je..alhamdulillah..kita hnya berusaha..yg memulihkannya adalah Allah :) yg penting tidak putus asa berusaha mencari..Ni bkn vitamin,tp vitamin pun penting gak.Cuma yg ni kurangkan keasidan mknn yg kita amek.. kira,ni sesuai bg mereka yg susah nk telan pil sbb ni serbuk.



So,klu korg nak tau lbh lanjut, bole dtg sendri ke tmpt die atau contact saya..nak cite sume dlm ni,risau x ckup space je.haha~Ni pun da pnjg lebar.nti sy bole bg korg try dlu dan ad demo yang amaze me..ad magik ckit yg die tnjuk..tp,bnda 2 mmg realiti..biasanya org duk bg testimoni,kan..tp,ni real punya demo..hoho~ dasyhat2,mmg terkejut la klu korg tau..bole la klu nk uji diri sndri.hee~k,2 je untuk arini..Nti klu ada pe2 yg best lg aku update ea.2 pun klu ada masa la nk cite.Tapi,pe2 bole hubungi sy jika ad pe2 nak tnya..Jgn segan,jgn malu ea.tp,b4 tu,nk pesan 1 bnda:

Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud igatlah kamu 5 perkara sebelum 5 perkara:
Sihat sebelum sakit;
Kaya sebelum miskin;
Lapang sebelum sempit;
Muda sebelum tua;
Hidup sebelum mati;
(riwayat al-Hakim dan al-Baihaqi)
Hadis ini memperlihatkan kepada kita betapa Rasulullah s.a.w begitu sekali bersungguh-sungguh tidak mahu umatnya kerugian kerana mengabaikan kelima-lima peluang yang patut mereka bersungguh-sungguh merebutnya sebelum datang lima perkara yang boleh menyebabkan mereka ditimpa penyesalan.

fikir2kanlah..k,nak tdo da..selamat mlm.. jmpa lagi!! Asssalamualaikum.. :)


  
Antara productnya...