Thursday, September 18, 2014

Coming backkk.... selepas lama menyepi.. ^_O

Assalamualaikum sume....

Sudah hampir 1thn lbh rupanya aku x update/berblogging ni.. Since laptop rosak.. Aku hanya online from my iPhone je la.. Nk update2 blog ni mmg x dapat la..huhu~  Baru ni ada laptop. Tu tetba mlm ni, aku tergerak hati semangat nk menulis.. rinduuuu la... hehhehe.. Btw, now hidupku telah berubah.. Aku kini telah pun mendirikan rumah tangga..

Alhamdulillah... usiaku 26thn, pada 30 Mei 2014- aku sah menjadi isteri kepada seorang lelaki yg tidak kusangka menjadi teman hidupku.. :) itulah yg dikatakan jodoh.. Pe pun, thanks padanya kerana menerima ku seadaanya.. Aku bersyukur kerana Tuhan telah kurniakan dia untukku.. Walau tempoh usia perkenalan yg singkat, aku memilihnya menjadi suamiku.. kerana dia begitu memahami dan boleh menerima apa yg aku lakukan.. Malah memberi support ke atas ku bisnes yang aku ceburi..
Apa yang aku pasti, Tuhan lebih Mengetahui apa yg terbaik utk hambaNya. Tidak semestinya apa yg kita suka adalah yg terbaik utk kita, kdg2 bnda yg kita tidak suka itulah adalah yg terbaik utk kita. Sesungguhnya "Allah knows the best for us". Kita kna percaya dan terima setiap yg berlaku pasti ada hikmah tersembunyi yg kita tidak ketahui tapi pasti ianya yg terbaik utk diri kita..

Dalam usia perkahwinan baru 3 bln lbh, beliau banyak mengajar dan membimbingku dlm hidup berumah tangga.. Walau kami lebih banyak berjauhan kerana kerja, tp dia sntiasa mmberi dorongan dan sokongan dalam apa sahaja. Dia membuat aku menjadi lebih kuat.. Tidak salah la pilihanku ini.. Cuma aku berharap dapat menjadi isteri yang baik dan solehah.. dan moga kami dikurniakan anak2 yg soleh dan solehah.. aminnn.... moga bahagia till jannah..

Aik,asal tetba bercoleteh pasal kahwin aku plak ni..adehh...errrr.. btw, sbb da tercerita panjang.. blanja la gambar ckit.. Ni la dia orgnya yg menjadi suamiku.. huhu~ hari bersejarah dalam hidupku..








 


Sunday, December 2, 2012

NaPe perLu piLih NetWorkinG bkn BekerjA

Assalamualaikum...hari ini terasa nak share sesuatu yang agak serius ckit..Apa yang bermain di dalam kepala anda jika sebut atau ditanya soalan mengenai business? Mesti MLM yang bermain di minda kita,betul x? dan yang pasti akan keluar ni system piramid..pastu xyah percaya la benda2 ni.. menipu orang je keje.. betul x? then,paling ketara kita akan cakap,bisnes yang mengkayakan orang atas.. Tu je la jawapan org-org kita.. Yg paling dasyhat,padahal dia x pernah tau pun sebenarnya apa tu networking..tp,cuma dgr ckp drpd org lain je..

Pada saya,networking ni x salah.. cuma mcm mana cara pembawakannya. Klu org yang membawanya betul,bndanya jadi betul je.. Tapi, bila org yang membawanya salah, maka salah la jadinya..pastu,menyebabkan ia dipandang serong..terutama org yg menipu duit org lain..lepas je sponsor,lepas tangan.. Tapi,klu kita tgk..ramai je yg jadi jutawan terdiri drpd org networking.. kebanyakan yang kaya adalah org yg buat networking.. Anda kenal x Robert T kiyosaki?? Klu x kenal,nanti cuba google k.. Nak tau apa dia ckp?? "If I have to start my business again,i will choose networking..". Means,jika dia terpaksa bermula semula dalam bisnes,dia kan pilih bidang networking..So,apa mksdnya tu?? Nape beliau memilih networking? hmm.. Networking la pkerjaan yg tidak memerlukan modal yg besar dan risiko yg tinggi..tapi,mampu jana pendapatan yg mudah.. 

Pengetua saya pernah berkata,"Networking la tempat kita nak belajar berniaga sbnrnya. Tau x cabaran dan risiko berniaga di luar sana lbh besar? So,jika bidang networking yg mudah ini pun anda tidak dapat handle,bagaimana nak buka perniagaan besar di luar sana yg lg penuh cabaran? Dalam networking,cabaran kita plg besar adalah berhadapan dgn org dan plg teruk pun org tolak dan kena marah/maki je..tu pun,klu salah caranya. Tp,bukan ada rugi apa2 pun..Bidang networking inilah sbrnya tmpt anda boleh belajar utk manage organisasi dgn baik, mengatur strategi,menjaga dan mendidik anak buah,berdisiplin, berfikiran jauh dan luas sbg seorang pemimpin. So,segala ilmu perniagaan sbrnya dapat belajar di sini.. So,jika anda berjaya hadapi halangan di sini, tiada masalah utk anda membuka perniagaan anda di luar sana kelak kerana anda telah belajar bagaimana utk menguruskan segala hal dan menjadi seorang pemimpin. Pengalaman di networking memudahkan utk anda manage everything." 


Jadi,Inilah yang ingin diterapkan di  dalam MIG Academy. MIG Academy adalah Pusat Latihan Keusahawanan untuk mewujudkan community usahawan yg mempunyai ilmu utk mengembangkan perniagaan masing2 melalui internet sbg salah 1 cara pemasaran. Anda boleh pelajari mall dan blog yg mendalam di sini..Memang luar biasa.. Jadilah INSAN LUAR BIASA 5%.. Malah,training2 yg disediakan benar2 mengajar erti kehidupan dan bagaimana menjadi usahawan yg sebenar.. Setelah anda sertainya,anda pasti jatuh cinta dan berterima kasih..Ilmu2 yg cukup hebat dan bermakna buat diri kita..bukan sahaja bisnes,tp kenali diri anda.. Trainer2 di sana juga hebat2 dan mantap.. pasti teruja mendengar talk mereka..:) 

Bagi saya,nape pilih bidang networking??INilah jawapannya..Pe pun, MIG Academy is different than other.. THis is really real networking.. No money games.. 




Fikir2kanlah dan renung2kanlah.. selamat beramal.. dan apa yg plg penting,jangan sesekali judge sesuatu itu buruk selagi anda tidak tahu dan tidak kenal perkara tersebut tidak kira apa sahaja. Tepuk dada, tanya la diri.. 



Tuesday, November 6, 2012

membantu meningkatkan tenaga batin??

Product Spray Kesihatan dan Anti Ageing - Pur'LIFE..


Aik,hanya dengan spray je?? Betul ke boleh membantu bermacam2 masalah kesihatan? Nmpak menarik..packaging pun cantik je tgk..green color lagi..my favourite color tu..apa kaitan ntah..hehe.. btw, ramai da mencuba product ni dan sumenya memberi feedback yg positif.. x kira dari pelbagai aspek..bukan sahaja membantu meningkatkan tenaga batin k...huhu~ Ada yang kata kulit nampak tegang dan kurang kedut2 bg yg berumur..ada gak yg kata kulit bertambah licin.. tmbh energy la..snang bangun tido.. kurang sakit sendi2.. malah yg rabun pun kata da x rabun lagi.. dan mcm2 lagi la.. Nanti tgk apa dorg komen kt bawah.. 



Antara kandungan yang terdapat dalam product ini adalah 

  • Growth Factor Concentrate (GFCTM)
  • Apple Stem Cell Extract
  • Vitamin C
  • L-Lysine
  • Collagen Peptide
Apa kelebihan2 lagi yg ada pada produk ni??? Ada lbh kurang 16..Ni termasuk org2 yg da berkahwin pun sesuai.. Tp,sape2 yg da berkahwin je la tahu ye.. Diri ini xtau la..sbb kita ni x kahwin lagi..So,kena tanya org2 yg da kahwin komen la.. 

1) Memperbaiki struktur lapisan kulit dermis
2) Menegangkan dan menganjalkan kulit
3) Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan
4) Anti radical bebas
5) Meremajakan sel kulit kulit menjadi lbh cerah,licin,lembab dan bersinar
6) Mengurangkan jeragat,Pigmentasi dan bintik2 hitam/putih
7) Daya penglihatan meningkat
8) Menguatkan tulang dan sendi
9) Tumbuh rambut hitam menggantikan rambut putih
10) Mengurangkan berat badan
11) Meningkatkan jisim otot
12) Merangsang keinginan seks serta mengembalikan saiz organ yang telah mengecut
13) Meningkatkan tenaga batin
14) Menguatkan daya ingatan
15) Menguatkan sistem imunisasi
16) Memperbaiki fungsi badan secara keseluruhan


Inilah dia..klu ckp mmg mcm x caya..so,kena cuba baru la tau betul ke x betul.. Nway, saya sendiri da cuba dan alhamdulillah...nmpk perbezaannya.. :)

Malah membantu utk penyakit2 lain juga sperti: buah pinggang,asthma, darah tinggi,kencing manis,migrane,resdung, rabun mata,parkinson,batu karang,hepatitis B,cancer,kulit,luekimia,sendi tulang,buasir,gout,stroke,nyanyuk,senggugut,sakit pinggang,sakit lutut,prostate,mandul,obesity,gastrik,tenaga batin dan lain2..


Ketahui lbh lanjut,boleh hubungi saya.. Stokis juga sedang diperlukan skrg... Sesiapa berminat utk menjadi stokis product ini, boleh PM saya.. 

Atau berminat nak mencuba, boleh order di sini..

Pur'LIFE order form
Full Name *

No ic: *

Address *
Street Address *

Address Line 2

City *

State / Province / Region *

Postal / Zip Code *

Country *

Phone Number *

###
-
###
-
####
Email *

Choose your product *
 1 botol-RM180 
 2 botol-RM300 
Special Instructions

Saturday, August 11, 2012

Hari BerSeJaraH...

Alhamdulillah.. Hari ini diri ini masih berada di bumi yang dipinjamkan Tuhan ini..:)

Moga diri ini sentiasa dimurahkan rezekiMu Ya Allah.. permudahkan segala urusan hambaMu yg lemah ini.. HambaMu ini hanya berusaha, Engkau yang tentukan..Jika ia bukan rezekiku hari ni,usaha keras bagaimana ia tetap bukan rezekiku.. Segala yang berlaku adalah ujian daripadaNya.. 

Hari ini,aku nak ucapkan terima kasih kepada JooWaal.com kerana ditabalkan sebagai JW Executive di dalam JooWaal.com.. JooWaal adalah sebuah company advertising yang memberi online tools marketing terkini yg cukup hebat.. JooWaal.com telah membantu ramai usahawan-usahawan dalam mengembangkan product mereka secara global.. Malah yang paling best, usahawan-usahawan yang menggunakan platform di JooWaal layak menerima profit sharing daripada company yang tiada di company advertising yang lain..

First batch JW Executive 
Satu Hati :)
Group mattes- Bakal2 leader perempuan!! 
My team 
Master Trainer Tuan Saiful - Thanks for your coaching on me :) 


Walau bagaimana pun, tanpa MIG Academy..aku tidak mungkin berada sehingga tahap ini.. MIG Academy la yang menyebabkan aku layak sebagai JW Executive di JooWaal.com. MIG Academy adalah tempat usahawan-usahawan menimba ilmu dalam menggunakan platform di JooWaal.com.. MIG Academy yang membantu bagaimana untuk memulakan perniagaan dan marketkan barangan anda secara online dengan menggunakan platform di JooWaal.com.. Kelas dan training yang disediakan cukup membantu. Di sini,kita dapat belajar untuk meningkatkan comminication skills, confident level, pengurusan masa, pengurusan kewanganyg betul, marketing sehingga menjadi seorang usahawan yang berjaya.. Misi MIG Academy adalah untuk melahirkan jutawan yang berilmu..
Bersama Pengetua MIG Academy
My teamwork and my dear leader Ahmad Syahir.. :)
Our big Family ;)
Bagi anda yang masih belum menjadi community di MIG, sertai kami sekarang.. Anda pasti akan rasai perubahan pada diri anda.. bukan sahaja bantu meningkatkan ekonomi kewangan anda malah diberi ilmu yang cukup manfaat untuk kehidupan kita..

Saturday, August 4, 2012

ReZeKi BuLan PoSE..

Assalamualaikum...alhadmulillah...Tuhan masih sayangkan diri ini.. Hari ini, saya masih berpeluang mengupdate blog ini dan bercerita kegembiraanku di sini :) Pe2 pun,diri ini sangat bersyukur ke hadrat ilahi kerana rezeki yang Tuhan beri padaku harini..Semuanya datang daripadaNya..

Dapatlah diri ini nak wat duit raya.. x sangka pun...wat sambil2 dan santai2 pun boleh jana pendapatan.. just duk online kt umah dan share2 dengan kawan keseronokan menggunakan sistem ini.. Sekarang mulai ramai yang menggunakan sistem ini.. Tp,diri ini terasa sangat beruntung kerana membabitkan diri lebih awal..yeaaaa!!! :) 

Nway, sistem yang saya guna ni mmg best.. Ramai org sudah mulai berniaga guna sistem kt cni.. So,jangan ketinggalan dapatkan software yang terkini..iaitu online tool terkini untuk anda jalankan perniagaan anda dengan lebih meluas.. Income masyukkkk.... boleh la beraya dengan gembira tahun ni...itu bagi siapa2 yang telah miliki sistem ini la.. 

Bagi saya, yang mudah sebab dapat guna sms blaster.. Snang nak anta ucapan raya dkt ramai2 org..dengan skali click saja. Kwn kt oversea pun boleh dapat. X luak pun my kredit..so,cheap..hehehe~ yela..mana x nyer..biasanya syarikat2 gergasi je mampu miliki sistem macam ni..sbb maher nak bolinya..x berbaloi den rasa... da la kos rm700-rm1000..pastu nak kena g register dengan telco lagi...byk betul keje nak wat..leceh,kan..pastu bkn boleh terus guna..baru la boleh topup.. Tp,yang ni..dapat je..topup,terus bleh guna..so easy...jimat kos pun ye..xde la semahal kt luar..pastu, leh guna sampai bila2 xde yuran bulanan pun yang dikenakan..BEST TU!! Now,ramai company yang mulai ambil sistem kt cni..


So,anda juga mampu miliki..terutama mereka yang ada bisnes sendiri..senang nak manage..Apa2 sahaja new promotion atau new information yang nak bgtau customer, boleh guna sistem ni.. x perlu la nak forward2 msg to everyone.. pastu,kita boleh set sendiri bila waktu nak send..kul bape.. 
senang keje..

 Selain tu,mall.. mall ni cukup terbaik.. siap diberi payment gateway lagi. Senang customer nak bayar barang kte. Guna la bank apa sekalipun pun, sumenya diterima.. even customer drpd oversea pun boleh beli brg kita. Apa yg kita perlu wat, letakkan picture barang yg kita nak jual sahaja.. Kelas pun ada..siap bagi tutorial lagi..boleh bawak balik umah klu x paham.. then,x paham lagi..boleh dtg kelas lagi..PERCUMA je... Da org nak beri ilmu free xkan x nak kot..Org yg xtau je x pandai ambil peluang..

BEST!BEST! Ambil la peluang ini sekarang.. belajar di MIG Academy...Pusat Latihan Keusahawanan Online.. pasti anda boleh berjaya di sini.. 


Tuesday, July 17, 2012

Adakah anda kenal diri anda

Basic Marketing Course

Assalamualaikum..semua... today, diri ini nak share cikit pasal training yang diri ini pergi last Sunday ari tu.. Training yang cukup menusuk hati.. Mengenal siapa anda... di mana anda berada sekarang.. Korang tahu di mana korang berada sekarang? Kalau diri ini beritahu pasti korg pun akan sedar dan mula berfikir.. Tp,ni la realitinya.. Kita ni sentiasa rasa selesa dengan keadaan sekeliling dan apa yang kita ada sekarang..BAHAYA,BAHAYA....

Dalam training ni baru la diri ini sedar siapa diri ini dan betul2 wat diri ini menjadi perlu berfikir.. Kita x sedar bagaimana keadaan kita sekarang...Apa makna ada degree dan belajar tinggi.. bagaimana hidup kita? Apa pencapaian tertinggi kte? Tahap mana kita berada dengan ilmu yang kita peroleh di universiti?

Adakah kita ingin ini sume?
Dapat pakai kereta Rm150K
Bagi ibu dan ayah rm500 sebulan
Beli rumah bernilai 500K
Pendidikan anak2
Melancong ke tmpat yang kita ingini
Mempunyai saving rm200K

Jadi,antara semua ni mana yg sudah anda capai?

Jika tidak, apa solutionnya?? adakah anda rasa boleh dapatkan semua ni? Anda boleh sebenarnya.. cuma mesti dgn cara yang betul.. Bagaimana? Join MIG Academy dulu la baru tau.. :) :)

Semasa BMC dijalankan di Champion Hall MIG Academy 



<<>>



Friday, July 13, 2012

We are the CHAMPION in the MaKing!!


APA ITU MIG Academy???? 

Diri ini ingin memperkenalkan sebuah pusat latihan keusahawanan online iaitu MIG Academy membantu mengembangkan perniagaan usahawan-usahawan di luar sana dengan cara mudah,pantas dan pastinya meningkatkan keuntungan anda bersama platform ini. 

MATLAMAT MIG Academy:
  • Membantu menjana ekonomi negara.
  • Membantu ahli-ahli perniagaan berniaga dengan lebih mudah dan efektif dengan jaminan kumpulan.
  • Menerapkan pengetahuan dalam bidang teknologi di kalangan masyarakat agar tidak buta IT.
  • Mengurangkan kadar kemiskinan dengan memberi peluang kepada semua insan menjana pendapatan.
  • Mengurangkan gejala sosial dan pengangguran.
  • Menggalakkan masyarakat Malaysia mempromosikan apa sahaja barangan mereka secara global setanding negara-negara di luar sana. 
Tool perniagaan yang  disediakan adalah yang terkini. Ramai yang telah menggunakan platform ini dalam menjalankan perniagaan mereka.. Dengan kelas intensif yang disediakan,mampu membantu orang ramai yang menjalankan peniagaan di luar sana mencipta pendapatan sehingga 5 angka kini. 




Bagi anda yang mempunyai perniagaan yang ingin dikongsikan dan sedang mencari-cari platform untuk mengembangkan produk atau barangan anda,di sini adalah tempat yang betul dan berkesan untuk perniagaan anda. MIG Academy ada untuk membantu.. Bukan sahaja di Malaysia tetapi ke seluruh dunia suatu hari nanti.. 


Anda juga boleh menghadiri penerangan PERCUMA setiap hari Isnin, Rabu dan Jumaat di Training Center MIG Academy.. Setiap hari tersebut, akan ada seorang peniaga/usahawan yang menjadi sponsor untuk lucky draw kami.. Ini juga adalah salah satu mempromosikan produk/barangan anda.. MIG Academy memberi peluang kepada sesiapa sahaja untuk berkongsi perniagaan mereka di sini.. 




::SAKSIKAN MONTAJ MIG ACADEMY:: CHAMPION!!



OFFICE ADDRESS::

MIG ACADEMY
No.26-1A, Jalan UP 1/5 Ukay Perdana 1,
Ampang,KL
013-3536145